Marmolada Pomidorowo-Pomarańczowa
Marmolada pomidorowo-pomarańczowa to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 74 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól, sok pomarańcze, cytryna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 19%. Spróbuj Marmolada Pomidorowo-Pomarańczowa, Kurczak Z Marmoladą Pomidorowo-Pomarańczową: Zapowiedź Południowego Życia, oraz Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W razie potrzeby sterylizuj słoiki, pokrywki i taśmy śrubowe.
Schłodzić 2 małe talerze (do testowania Marmolady).
Wszystkie składniki, w tym zarezerwowane soki z pomidorów, gotować w garnku na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści, około 6 minut. Dusić, mieszając często jak marmolada zgęstnieje (aby zapobiec przypaleniu) i regulacji ciepła w razie potrzeby, aż Marmolada testy zrobione, 50 minut do 1 1/4 godziny. Po 50 minutach Rozpocznij test na doneness: upuść łyżkę Marmolady na schłodzonym talerzu, a następnie przechyl; powinna pozostać w kopcu i nie biegać (jeśli to konieczne, usuń garnek marmolady z ciepła podczas badania).
Jeśli nie przetwarzanie, ostudzić marmoladę, odkryte, a następnie schłodzić w hermetycznym pojemniku (najlepiej szklanym).
W przypadku przetwarzania, odcedzić słoiki do góry nogami na czystym ręczniku kuchennym 1 minutę, a następnie odwrócić. Marmolada kadzi do słoików, pozostawiając 1/4 cala miejsca na górze. Uruchom cienki nóż między marmoladą a słoikiem, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Zamknąć, przetworzyć i przechowywać wypełnione słoiki (i zagotować marmoladę w słoikach 10 minut).
Niech Marmolada stać w słoikach co najmniej 1 dzień dla smaków rozwijać.
* Marmolada utrzymuje, schłodzone, 3 tygodnie.