Marchewki i brukselki polane brązowym cukrem i pieprzem
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Marchewki dla niemowląt i brukselki glazurowane brązowym cukrem i pieprzem mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, brązowy cukier, brukselkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Marchewki i brukselki polane brązowym cukrem i pieprzem, Brown Sugar Glazed Baby Carrots Recipe, oraz Brukselka, marchewka i pekan w sosie klonowym.
Instrukcje
Marchew blanszować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie chrupiąca, około 4 minut.
Marchew przełożyć do miski z lodowatą wodą za pomocą łyżki szczelinowej. Powrót wody do wrzenia.
Dodać kiełki i blanszować, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Przenieść do innej miski z lodowatą wodą.
Odcedzić warzywa i przechowywać w lodówce, jeśli dokonywanie naprzód.
Doprowadzić bulion, masło lub margaryna, i brązowy cukier do wrzenia w ciężkiej dużej patelni. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 7 protokół. Można przygotować 6 godzin wcześniej; powrót do wrzenia przed kontynuowaniem.
Dodaj marchew. Gotować, aż prawie miękkie i sos zaczyna się płaszcz, potrząsając patelni od czasu do czasu, o 6 protokół.
Dodać brukselkę i pieprz. Gotować do ogrzania przez, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół.