Marchew Pachadi
Marchew Pachadi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mielonego kminku, marchew, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Carrot Peanut Chutney-Carrot Palli Pachadi-South Indian Chutney s for Idli Dosa, Okra Pachadi, oraz ugadi pachadi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jogurt odcedzić na dużym sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską około 30 minut. Tymczasem drobno rozdrobnić marchew za pomocą robota kuchennego.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie dodać nasiona gorczycy i gotować, pokryte, dopóki nie zrobią popping dźwięki, o 15 sekund.
Dodać liście curry i gotować, ciągle mieszając, aż pachną, około 3 sekund.
Dodaj marchew, cebula, kminek, sól, i cayenne i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż marchew będzie chrupiąca-przetargu, 2 do 3 protokół.
Przełożyć do płytkiej miski i ostudzić około 30 minut. Wymieszać z jogurtem i kolendrą.
Pachadi, bez kolendry, mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte.