Marcepan może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 11,47 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 120 g tłuszczu, oraz w sumie 2112 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz blanszowane migdały, goździki, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać goździki, można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marcepan Domowy (Marcepan Gotowany), marcepan czekoladowy, jak zrobić marcepan czekoladowy, oraz Marcepan dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W elektrycznym młynku do kawy zmiel blanszowane migdały w małych partiach na drobny proszek. Proszek przesiać przez drobne sito do dużej miski. Wszystkie cząstki migdałów pozostające w przesiewaczu. W misce ubić białka z solą, aż będą spienione, ubić wanilię i wymieszać mieszaninę z proszkiem migdałowym. Przesiać 3 szklanki cukru cukierniczego, 1 szklankę na raz, zagniatając mieszaninę razem w misce i przesiać wystarczającą ilość pozostałego 1 szklanki cukru, aby uzyskać gładkie, giętkie ciasto (dodać więcej cukru, jeśli ciasto jest zbyt lepkie). Ćwiartki ciasta i zawinąć każdy kawałek szczelnie w folię. Pasta marcepanowa utrzymuje się, schłodzona, w szczelnym pojemniku do 8 tygodni.;
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Migdały Blanszowane
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Marcepan
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Przesiewacz
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki
2
Przer. z 1 kawałkiem marcepanu na raz, utrzymując szczelnie pozostały marcepan. Zdejmij kawałek pasty marcepanowej, uformuj ją w gładką kulkę, zwijając ją między dłońmi i delikatnie uformuj w pożądany kształt. (Od czasu do czasu wytrzyj ręce wilgotną szmatką.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
3
Aby uzyskać konsystencję owoców cytrusowych, przetrzyj marcepan na drobnej tarce lub sito. W najgrubszej części marcepanu można wcisnąć małą pętelkę z drutu, jeśli marcepan jest przeznaczony do zawieszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce Cytrusowe
Marcepan
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Pozostawić marcepan do wyschnięcia na arkuszach folii przez noc i dużym miękkim pędzlem do akwareli zanurzonym w barwniku spożywczym, odcień według uznania. Jeśli pożądany jest efekt cieniowania, dodaj drugą warstwę farby, zanim pierwsza warstwa wyschnie.
Pozostawić marcepan do wyschnięcia na folii przez 2 dni i za pomocą delikatnego pędzla do koloru wody zanurzonego w barwniku spożywczym dodać drobne szczegóły. Drewniane kilofy, podzielone na małe kawałki i zabarwione barwnikiem spożywczym, mogą być używane do tworzenia łodyg owoców. Goździki mogą być używane do tworzenia końca kwitnienia owoców, takich jak jabłka i gruszki. Biały papier może być cięty i zabarwiony barwnikiem spożywczym, tworząc liście dla owoców, lub można użyć żadnych małych liści.
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Połówki Gruszek W Syropie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
6
Po tym, jak marcepan ma swoją ostatnią warstwę barwnika spożywczego, pozostaw go do wyschnięcia na arkuszach folii przez1 dzień. Marcepan przechowuje się, schłodzony, w hermetycznym pojemniku do 8 tygodni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 140 dolarów.