Marcepan
Marcepan może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 11,47 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 120 g tłuszczu, oraz w sumie 2112 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz blanszowane migdały, goździki, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać goździki, można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marcepan Domowy (Marcepan Gotowany), marcepan czekoladowy, jak zrobić marcepan czekoladowy, oraz Marcepan dla podobnych receptur.
Instrukcje
W elektrycznym młynku do kawy zmiel blanszowane migdały w małych partiach na drobny proszek. Proszek przesiać przez drobne sito do dużej miski. Wszystkie cząstki migdałów pozostające w przesiewaczu. W misce ubić białka z solą, aż będą spienione, ubić wanilię i wymieszać mieszaninę z proszkiem migdałowym. Przesiać 3 szklanki cukru cukierniczego, 1 szklankę na raz, zagniatając mieszaninę razem w misce i przesiać wystarczającą ilość pozostałego 1 szklanki cukru, aby uzyskać gładkie, giętkie ciasto (dodać więcej cukru, jeśli ciasto jest zbyt lepkie). Ćwiartki ciasta i zawinąć każdy kawałek szczelnie w folię. Pasta marcepanowa utrzymuje się, schłodzona, w szczelnym pojemniku do 8 tygodni.;
Przer. z 1 kawałkiem marcepanu na raz, utrzymując szczelnie pozostały marcepan. Zdejmij kawałek pasty marcepanowej, uformuj ją w gładką kulkę, zwijając ją między dłońmi i delikatnie uformuj w pożądany kształt. (Od czasu do czasu wytrzyj ręce wilgotną szmatką.)
Aby uzyskać konsystencję owoców cytrusowych, przetrzyj marcepan na drobnej tarce lub sito. W najgrubszej części marcepanu można wcisnąć małą pętelkę z drutu, jeśli marcepan jest przeznaczony do zawieszenia.
Pozostawić marcepan do wyschnięcia na arkuszach folii przez noc i dużym miękkim pędzlem do akwareli zanurzonym w barwniku spożywczym, odcień według uznania. Jeśli pożądany jest efekt cieniowania, dodaj drugą warstwę farby, zanim pierwsza warstwa wyschnie.
Pozostawić marcepan do wyschnięcia na folii przez 2 dni i za pomocą delikatnego pędzla do koloru wody zanurzonego w barwniku spożywczym dodać drobne szczegóły. Drewniane kilofy, podzielone na małe kawałki i zabarwione barwnikiem spożywczym, mogą być używane do tworzenia łodyg owoców. Goździki mogą być używane do tworzenia końca kwitnienia owoców, takich jak jabłka i gruszki. Biały papier może być cięty i zabarwiony barwnikiem spożywczym, tworząc liście dla owoców, lub można użyć żadnych małych liści.
Po tym, jak marcepan ma swoją ostatnią warstwę barwnika spożywczego, pozostaw go do wyschnięcia na arkuszach folii przez1 dzień. Marcepan przechowuje się, schłodzony, w hermetycznym pojemniku do 8 tygodni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 140 dolarów.
![Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir]()
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!