Manhattan Clam Chowder jest pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 724 kalorie, 21g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.18 za porcję. Jeśli masz czosnek, szalotka, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Manhattan Clam Chowder, Manhattan Clam Chowder, oraz Manhattan Clam Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Sos Z Małży
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2
W średnim rondlu na dużym ogniu zmniejszyć sok z małży do 2 filiżanek. Dokładnie szoruj i spłucz małże pod zimną bieżącą wodą. W dużym garnku podgrzać olej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodaj szalotki, seler, czosnek, pomidor, pietruszka, i koncentrat pomidorowy i mieszać stale przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4
Dodać małże i mieszać przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
5
Dodaj wino, przykryć, i kontynuować gotowanie na dużym ogniu, aż większość Małży otworzyły,1 1/2 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Przenieść do miski i ostudzić nad lodową kąpielą; wyrzucić wszelkie nieotwarte małże. Rezerwa około 2 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wyjmij wszystkie małże z muszli z wyjątkiem 8, odetnij i wyrzuć Płaszcze, zachowując tylko brzuchy. W średnim rondlu połącz zredukowany sok z małży z płynem do gotowania małży i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
1 łyżka Suszonej Marsali
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
9
Dodać gałązki tymianku, doprawić sokiem z cytryny do smaku i dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
10
Zdjąć i wyrzucić gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )
11
Clam Ragout
12
Na średniej patelni, doprowadzić bulion z kurczaka na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodać szalotkę i dusić do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
14
Dodać ziarna kukurydzy i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane, 1 1/2 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
15
Dodać seler i gotować do miękkości, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
16
Dodać małże, pomidory koktajlowe confit, i liście selera. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż liście selera zwiędną, a pomidory koktajlowe i małże będą ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Chleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
17
Dodać połówki pomidorów koktajlowych i masło. Obracamy patelnię, aby roztopić masło do ragout i doprawiamy solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
18
Do Końca
19
Podzielić sos z małży chowder wśród 4 miseczki, rezerwując 1/4 filiżanki do wykończenia. Podziel małż ragout między miski. Napowietrz SOS reserved clam chowder mikserem ręcznym i łyżką piany na wierzchu każdego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
20
Dekoruj liśćmi selera i 2 małż w skorupkach i zakończ oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 łyżka Suszonej Marsali
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
21
/n / n wydrukowano za zgodą I Love New York: Ingredients and Recipes by Daniel Humm and Will Guidara, 2013 Ten Speed Press / N / na pochodzący ze Szwajcarii Daniel Humm rozpoczął szkolenie kulinarne w młodym wieku, a następnie gotował w wielu najlepszych szwajcarskich hotelach i restauracjach. Humm zdobył swoją pierwszą gwiazdkę Michelin w wieku dwudziestu czterech lat jako szef kuchni w Gasthaus Zum Gupf w szwajcarskich Alpach. W 2003 roku przeniósł się do Stanów Zjednoczonych i został szefem kuchni w San Francisco ' s Campton
22
Miejsce, gdzie otrzymał cztery gwiazdki z San Francisco Chronicle. Trzy lata później został szefem kuchni Eleven Madison Park. / nHailing z Sleepy Hollow w Nowym Jorku, Will Guidara jest zanurzony w branży restauracyjnej od trzynastego roku życia. Jest absolwentem school of Hotel administration na Cornell University i uczęszczał do szkoły kulinarnej na północy Hiszpanii. Guidara szkolił się w jadalniach Tribeca Grill, Spago i Tabla i otworzył restauracje w Muzeum Sztuki Nowoczesnej, zanim został dyrektorem generalnym Eleven Madion Park w 200
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
23
/ nUnder Humm i kierownictwo Guidara, Eleven Madison Park otrzymał cztery gwiazdki od New York Timesa, zdobył trzy gwiazdki Michelin i otrzymał pożądane miejsce na liście San Pellegrino 50 najlepszych restauracji na świecie. Restauracja otrzymała również sześć nagród Jamesa Bearda, w tym wybitnego szefa kuchni i znakomitą restaurację w Ameryce. W 2011 roku Humm i Guidara kupili Eleven Madison Park, a na początku 2012 roku otworzyli przestrzenie gastronomiczne w hotelu NoMad. Są także autorami książki Eleven Madison Park: The Cookbook.
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.