Mango BBQ ' d-Grillowana miecznik

Mango BBQ ' d-Grillowana miecznik
Przepis Mango BBQ ' d-Grillowany miecznik jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 795 kalorii. Na 6,56 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu Mango bbq, świeżo i zmielone nasiona kminku, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Spróbuj Pieczony miecznik z salsą mango, Włoski Grillowany kurczak z grilla, oraz Blackened Swordfish Tacos w / Mango Avocado Salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać duży ciężki rondel na średnim ogniu, dodać olej i cebulę i wymieszać. Następnie niech cebula karmelizować, bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czosnek i mieszać przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodaj wszystkie pozostałe składniki sosu BBQ, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 50 do 60 minut, mieszając od czasu do czasu, aż masz trochę ponad 3 szklanki sosu. Pozostaw grube lub puree w blenderze lub robocie kuchennym. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wyjmij steki z miecznika z lodówki i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej przed ich gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
5
Przygotuj grill na świeżym powietrzu do grillowania na średnim ogniu lub rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Grilluj steki z miecznika przez 3 do 4 minut z pierwszej strony i 2 do 3 minut z drugiej strony, aż rumiane na zewnątrz i gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przenieść do ciepłych talerzy i łyżka niektóre z sosem Mango BBQ wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
RybyRyby
7
From my Key West Kitchen: Recipes and Stories by Norman Van Aken and Justin Van Aken. Tekst © 2012 Norman Van Aken; Zdjęcia © 2012 Penny De Los Santos. Wydany w 2012 roku przez Kyle Books.

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSOS Mango BBQSOS Mango BBQ397Orzechy dowolne (posiekane)pomidory śliwkowe obrane, posiekanepomidory śliwkowe obrane, posiekane11 funt cukinii,1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1(zima)świeżo prażone i zmielone nasiona kminkuświeżo prażone i zmielone nasiona kminku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMusztarda kreolska lub DijonMusztarda kreolska lub Dijon596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż1(zima)Węgierska gorąca paprykaWęgierska gorąca papryka1mango, obrane i pokrojone, do dekoracjimango, obrane i pokrojone, do dekoracji596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy2(zima)czysta oliwa z oliwekczysta oliwa z oliwek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1largesczerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata794Orzechy dowolne (posiekane)steki z miecznika, przyciętesteki z miecznika, przycięte1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn