Makrela pieczona na patelni ze słodkimi ziemniakami

Makrela pieczona na patelni ze słodkimi ziemniakami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makreli z patelnią ze słodkimi ziemniakami. Na 10,86 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 143g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1575 kalorii. Ten przepis służy 1. 13 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka filetów z makreli, szalotki, słodkie ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona Makrela Z Ziemniakami I Żółtym Kabaczkiem, Makrela Wędzona, Jarmuż I Młode Ziemniaki, oraz Pieczone W Piekarniku Pikantno-Słodkie Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Umieść kliny słodkich ziemniaków na obramowanej blasze do pieczenia; mżawka 1 łyżka. olej się skończył. Doprawić togarashi i solą. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż rumiane i gotowane przez, o 30 protokół. Tymczasem ciepło pozostało 1 łyżeczka. olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Filety z makreli doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z MakreliFilety Z Makreli
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Umieść na patelni skórkę w dół, za pomocą szpatułki, aby delikatnie przycisnąć filety, aby skóra miała kontakt z patelnią i gotować przez 3 minuty. Ułóż szalotki wokół ryby i gotować, aż skóra jest bardzo chrupiące i mięso jest prawie gotowane przez, 34 minut dłużej. Obróć rybę i gotuj, aż mięso będzie nieprzejrzyste i całkowicie ugotowane, o 3060 sekund dłużej. Prażone słodkie ziemniaki podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Podawać rybę na słodkich ziemniakach i udekorować szalotki. Wyciśnij sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie PlasterkiKapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
5
Podawać z sałatką lub brązowym ryżem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn