Makarony i soczewica: Pasta e Lenticchie
Pastan i soczewica: Pastan e Lenticchie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 541 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka czosnku, selera, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Pastan i soczewica: Pastan e Lenticchie, Pastan E Lenticchie, oraz Riso e lenticchie (ryż i soczewica).
Instrukcje
W dużym garnku połącz odsączoną soczewicę, seler i 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do aktywnego dusić i gotować przez około 45 minut, aż soczewica są bardzo miękkie.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać oliwę na dużym ogniu.
Dodaj pancetta i Renderuj tłuszcz.
Dodaj cebulę, czosnek i płatki chile. Wymieszać pomidory i gotować kilka minut.
Gdy soczewica będzie miękka, Usuń seler, dodaj sól i ugotuj makaron we wrzącej wodzie. Gdy makaron jest prawie w pełni ugotowany, dodaj mieszankę cebuli i pietruszki i gotuj razem przez kilka minut. Doprawić solą i pieprzem i podawać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.