Makaroniki Cytrynowo-Rozmarynowe

Makaroniki cytrynowo-rozmarynowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis ma 55 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 30 i kosztuje 10 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką białka jaj, kokos, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Makaroniki cytrynowe z polewą cytrynową (bezglutenowe, Paleo + Wegańskie), Makaroniki cytrynowe z polewą cytrynową (bezglutenowe, Paleo + Wegańskie), oraz rozmaryn cytrynowy kruche ciasto + rozmaryn cytrusowy spritzer.
Instrukcje
Ułóż rozmaryn na desce do krojenia i posyp 1 łyżką cukru; drobno posiekaj, a następnie przenieś do średniej miski.
Dodaj kokos, Pozostałe 1/3 szklanki cukru, skórkę z cytryny, wanilię i sól. Palcami pocieraj i rzucaj miksturą, aż dokładnie się połączy.
Pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Umieść stojaki w górnej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 325 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem do pieczenia.
Ubij białka w średniej misce, aż się spienią. Złóż do mieszanki kokosowej gumową szpatułką, aż się połączą.
Upuść łyżki mieszanki w odległości około 1 cala od siebie na przygotowane blachy do pieczenia. Wilgotnymi palcami uformuj każdy kopiec w kształt stożka.
Piec, przełączając patelnie do połowy, aż brzegi się zarumienią, a makaroniki wyschną, 16 do 20 minut.
Ostudź 10 minut na blachach do pieczenia, a następnie przenieś na stojak, aby całkowicie ostygł.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Makaroniki można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.