Makaron ze szpinakiem pesto z oliwkami
Makaron ze szpinakiem pesto z oliwkami zajmuje mniej więcej 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 758 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z BBC Good Food ma 40 fanów. Mieszanka orzechów piniowych, szpinak, ser pack, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Makaron Z Fetą, Pesto I Czarnymi Oliwkami, Makaron z grzybami oliwki Fetan i Pesto, oraz Pieczony makaron Pesto z czerwonej papryki z oliwkami Fetan i Kalamatan są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Makaron zagotować zgodnie z instrukcją opakowania. W międzyczasie zagotować czajnik z wodą, a następnie powoli wlać szpinak do durszlaka, aż zwiędnie. Otrząśnij nadmiar wody, a następnie włóż szpinak do robota kuchennego.
Dodaj czosnek, olej, połowę sera i większość orzeszków piniowych do procesora ze szpinakiem, a następnie pulse do sosu pesto-like. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszać z gorącym, odsączonym makaronem i podawać posypane oliwkami i pozostałym pokruszonym serem i orzeszkami piniowymi.