Makaron z marchewką i kalafiorem
Makaron z marchewką i kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 944 kalorie, 40g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Mieszanka masła, fusilli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. w średniej misce, umieścić marchew i kalafior.
Skropić oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem do smaku; delikatnie wymieszać.
Umieść w jednej warstwie na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
Pieczeń około 20 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż warzywa będą miękkie i rumiane.
Wyjąć z piekarnika. Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie.
W robocie kuchennym umieść prażone warzywa. Okładka; proces z impulsami włączania i wyłączania, aż do puree. (
Mieszanina nie będzie całkowicie gładka, ale nie powinny pozostać żadne duże kawałki.)
Dodać wodę; puree, aż będzie prawie gładka. Odstawić.
W 4-kwartowym holenderskim piekarniku lub garnku gotuj fusilli we wrzącej osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami na pudełku.
Odcedzić; powrócić do holenderskiego piekarnika fusilli.
Tymczasem, w 12-calowej patelni, roztopić masło.
Dodać cebulę; gotować i mieszać 4 protokół. Wymieszać czosnek; gotować 1 minutę.
Mąkę posypać cebulą i czosnkiem; wymieszać trzepaczką do połączenia. Gotować około 1 minuty. Powoli ubić w mleku. Gotować do zgęstnienia i bąbelków. Wymieszać w 2 1/2 szklanki sera; gotować i mieszać aż do stopienia. Wymieszać z puree warzywnym.
Wlać masę serową na ugotowane fusilli; wymieszać, aby połączyć. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 4 do 6 indywidualnych ceramicznych naczyń do pieczenia lub na płytkie 3-ćwiartkowe ceramiczne naczynie do pieczenia.
Pozostałą 1/2 szklanki sera posypać równomiernie na wierzchu.
Broil o 6 cali od ciepła 2 do 3 minut lub po prostu do rozpuszczenia sera.