Makaron z krewetkami i Tasso
Krewetki i makaron Tasso może być dobry przepis, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1046 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz makaron rotini, mieszankę przypraw cajun, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Okran i pomidory z krewetkami Jumbo i Tasso, Cajun Tasso Corn Maque Choux z grillowanymi krewetkami, oraz Charleston krewetki i kasza z sosem Tasso Blue Crab.
Instrukcje
Przynieś duży garnek lekko osolonej wody do toczącego się wrzenia. Mieszamy rotini do wrzącej wody. Gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ukąszenia, o 8 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
W międzyczasie rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w tasso, i gotować, aż złoty kolor, o 5 protokół. Wymieszać czosnek, cebula, zielony pieprz, zielona cebula, i seler. Gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj bazylii, tymianek, Cajun przyprawa, i ostry sos; gotować 1 minutę.
Wlać śmietanę i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i wymieszać z parmezanem. Gotować i mieszać, aż sos zacznie lekko zagęścić, o 3 protokół.
Dodaj krewetki i ogony raków, i gotować, aż gorące, następnie wrzucić z makaronem rotini.
Posypać natką pietruszki do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Aubert Lauren Vineyard Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 139 dolarów za butelkę.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.