Makaron z kaczką Confit i kapustą Savoy
Makaron z kaczką Confit i kapustą Savoy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 44g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, wino, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa z kapusty sabaudzkiej i korzenia selera z porem Confit, Kaczka Polana miodem z kapustą Savoy, oraz Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou).
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie piecz nogi kaczki, zaczynając od boków skóry w dół i obracając się raz, aż skóra będzie złota, a niektóre tłuszcze są renderowane, łącznie 6 do 8 minut.
Przenieś do deski do krojenia, rezerwując patelnię. Gdy nogi kaczki są wystarczająco chłodne, aby sobie z nimi poradzić, usuń skórę i zeskrobaj i zachowaj widoczny tłuszcz, a następnie pokrój skórę na mniej więcej 1/4 cala. Powrót skóry i tłuszczu na patelnię i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu i naciskając na większe kawałki, aż tłuszcz jest renderowany i skwarki są złote i chrupiące, o 5 protokół.
Skwarki przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Podczas gdy skwarki gotują, pociągnij mięso kaczki z nóg na grube paski o grubości około 1/4 cala, odrzucając kości i chrząstkę.
Rezerwy 2 łyżki tłuszczu na patelni, odrzucając resztę, następnie gotować cebulę z 1/2 łyżeczka soli na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor, 15 do 20 protokół.
Dodaj kapustę i 1/2 łyżeczki soli i gotuj, mieszając i obracając od czasu do czasu szczypcami, aż kapusta lekko zwiędnie, około 5 minut.
Dodać wino i gotować, mieszając, aż odparuje, o 2 protokół.
Dodaj bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie bardzo miękka, 25 do 30 minut.
Podczas gdy kapusta gotować na wolnym ogniu, gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente. Rezerwa 1 szklanka makaronu-gotowanie wody, następnie spuścić makaron w durszlaku.
Przenieść mieszaninę kapusty do garnka makaronu wraz z masłem i rozdrobnioną kaczką i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż masło stopi się i kaczka jest podgrzewana. Wymieszać z makaronem, pietruszką i pieprzem do połączenia. (Jeśli makaron wygląda na suchy, wymieszaj z wodą do gotowania.) Doprawić solą i podawać skwarki na boku (do posypania makaronem).