Makaron z bakłażanem i pomidorami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pasty z bakłażana i pomidora. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 618 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście bazylii, bulion z kurczaka, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sos Do Makaronu Z Bakłażanem I Pomidorami, Makaron Pieczony Z Bakłażanem I Pomidorem Orzo, oraz Makaron z pieczonym bakłażanem-sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju 12-calowa patelnia na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodaj bakłażana i obfite szczypta soli i pozostawić do gotowania, potrząsając i rzucając od czasu do czasu, aż bakłażany są brązowe i całkowicie zmiękły, 10 do 11 protokół. Jeśli bakłażan grozi spaleniem, zmniejsz ciepło do średniego.
Przełożyć do miski, przykryć folią i odstawić.
Dodaj pozostały olej do miski i zwiększ ciepło do średniej wysokości. Gdy mieni się, dodać cebulę i szczyptę soli. Gotować, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 3 protokół.
Dodać czosnek i czerwone płatki chili i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj pomidory i ich sok i doprowadzić do duszenia. Gdy pomidory zmiękną, delikatnie rozbij je maserem ziemniaczanym. Gotować, aż sos zgęstnieje, przypraw do smaku, 8 do 10 minut. Następnie dodać bulion i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Dodać makaron i przykryć, na średnim ogniu, upewniając się, że są aktywne i energiczne pęcherzyki. Wymieszać od czasu do czasu, aby upewnić się, że sos nie skleja i pozostawić do gotowania, aż makaron jest twardy do ukąszenia, 12 do 15 minut, i wymieszać bakłażana. Tear mozzarella na małe kawałki i dodać do patelni, ogrzewanie, aż dopiero zaczyna się topić, o 1 minutę. Wymieszać z bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.