Makaron Spaghetti Carbonara

Makaron Spaghetti Carbonara
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj makaronu Spaghetti Carbonaran. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 833 kalorii. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 2235 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz makaron spaghetti, jajka, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spaghetti Carbonara, Spaghetti Carbonara, oraz Spaghetti Carbonara są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Podgrzać wodę z makaronem: włożyć duży garnek osolonej wody do zagotowania (1 łyżka soli na każde 2 litry wody.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Sauté pancetta / boczek i czosnek: podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, podgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni sauté na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać boczek lub pancetta i gotować powoli, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
4
Dodać czosnek (jeśli jest używany) i gotować jeszcze minutę, a następnie wyłączyć ogień i umieścić pancetta i czosnek w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubić jajka i połowę sera: w małej misce ubić jajka i wymieszać około połowy sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Gotować makaron: gdy woda osiągnie wrzenia toczenia, dodać suchy makaron, i gotować, odkryte, na toczenia wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
7
Wrzucić makaron z pancetta / boczek: gdy makaron jest al dente (jeszcze trochę jędrne, nie mushy), używać szczypiec, aby przenieść go do miski z boczkiem i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Niech będzie mokry. Zarezerwuj trochę wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Szybko przenieś makaron z garnka do miski, ponieważ chcesz, aby makaron był gorący. To ciepło makaronu podgrzeje jajka wystarczająco, aby stworzyć kremowy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Wrzucić wszystko do połączenia, pozwalając makaron do ostygnięcia tylko tyle, że nie sprawia, że jajka skrzepnąć po wymieszać je w. (To jest najtrudniejsza część.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
(Keebler)(Keebler)
11
Dodaj ubitą mieszaninę jaj: 
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
12
Dodać ubite jajka z serem i szybko wrzucić do połączenia jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
(Keebler)(Keebler)
13
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
14
Dodać trochę wody z makaronu z powrotem do makaronu, aby utrzymać go przed wyschnięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
15
Podawać od razu z resztą parmezanu i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
16
Jeśli chcesz, posypać odrobiną świeżej posiekanej pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Polecane wino: Frascati, Chablis, Pinot Grigio

Pasta carbonara działa naprawdę dobrze z Frascati, Chablis i Pinot Grigio. Ostre, wytrawne białe wino równoważy bogactwo kremowej carbonary. Frascati to wino Rzymskie, co sprawia, że jest to szczególnie odpowiedni wybór do rzymskiej potrawy. Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Jasny, błyszczący, słomkowożółty. Ma szeroki i intensywny nos z nutami kwiatów i owoców tropikalnych. Pełne, miękkie podniebienie z utrzymującym się posmakiem. Nadaje się do pierwszych dań, skorupiaków, białych mięs i świeżych serów
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn