Smażony makaron ze świeżym i pieczonym tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 498 kalorii, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bulionu, marchew, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Makaron smażony ze świeżym i pieczonym Tofu, Pan smażone tofu, jarmuż i smażony makaron, oraz Makaron ze smażonym Tofu i brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Składniki sosu wymieszać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
2
Przynieś garnek wody do wrzenia na makaron i tofu. Reduce it to gotować na wolnym ogniu, dodać kostkę tofu i gotować delikatnie przez 4 protokół. Podnieś Tofu z sitkiem i odstawić. Zagotować wodę, dodać makaron i gotować do miękkości, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Garnek
3
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Wymieszać z 1 łyżką oleju i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Olej Do Smażenia
4
Ustaw wok lub patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj pozostały olej, obróć go dookoła. Gdy gorące, dodać imbir, czosnek, chile, i pieczone tofu. Smażyć. Gdy gorące, dodać imbir, czosnek, chile, i pieczone tofu. Smażyć przez 1 minutę, następnie dodać cebulę, grzyby, brokuły, paprykę i marchew. Doprawić kilkoma szczyptami soli i smażyć, szybko rzucając warzywa na patelnię, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Warzywa
Grzyby
Brokuły
Marchew
Czosnek
Imbir
Papryka Chili
Cebula
Sól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Teraz dodaj groszek śnieżny, szalotki i gotowane tofu. Smażyć jeszcze przez 1 minutę, następnie dodać makaron i sos. Zmniejszyć ogień, wrzucić tak, że wszystko jest równomiernie wymieszane, następnie przykryć i gotować, aż makaron są podgrzewane przez, kwestia zaledwie kilku minut. Obróć na duży talerz i udekoruj gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Groszek śnieżny
Kolendra
Makarony
SOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Smak
8
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
9
Z tego nie może być Tofu! by Deborah Madison Copyright (c) 2000 by Deborah Madison Published by Broadway Books.Deborah Madison wegetariańskie gotowanie dla wszystkich i pikantny sposób, każdy zdobył Nagrodę IACP Julia Child Cookbook of the Year. Wegetariańska kuchnia dla każdego otrzymała również Nagrodę Jamesa Bearda, podobnie jak lokalne smaki, jej najnowsza Książka. Jest także autorką nominowanej do Nagrody Jamesa Bearda This Can ' t Be tofu! i książka kucharska Greens, która jest teraz klasykiem. Mieszka w Galisteo w Nowym Meksyku.