Makaron Primavera z Sosem Sojowym

Makaron Primavera z Sosem Sojowym
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezmlecznych, makaron Primavera z sosem sojowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 2 g tłuszczu i łącznie 159 kalorii. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i kup mleko sojowe, dynię, bazylię i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał znakomity wynik łyżką wynoszący 82%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj sos grzybowy Primavera do makaronu, makaron Primavera z sosem z pomidorów wiśniowych i Santa Fe Penne Primavera z sosem śmietanowym z kminkiem-Ancho Chile.

Instrukcje

1
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie włóż szparagi i marchewkę do koszyka do gotowania na parze; umieścić w małym rondlu napełnionym wodą o pojemności 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować na parze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cukinię i dynię; przykryć i gotować na parze jeszcze 2-3 minuty lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie. Trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
W małym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą i mleko sojowe, aż uzyskasz gładką masę. Wymieszaj sól, bazylię i oregano. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
SoymilkSoymilk
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Odcedź makaron; wymieszać z warzywami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór do Pasta Primavera. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn