Makaron pomidorowo-wiśniowy z papryką Alpeppo
Zapiekany makaron pomidorowy z papryką Alpeppo to bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 344 kalorie, 9g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory winogronowe, makaron perciatelli, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z kukurydzy i pomidorów wiśniowych z cukinią i rzodkiewką, Zwęglony pomidor bazylia kurczak makaron florencki z masłem ziołowym bułka tarta, oraz Czerwona papryka Penne z Pomidorkiem wiśniowym Puttanesca.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Rezerwy ½ szklanki wody makaronu i spuścić makaron.Tymczasem, ciepła 2 łyżki oleju w dużej patelni o dużym dnie na dużym ogniu, aż smugi dymu schodzą z patelni.
Dodać czosnek, pieprz Aleppo i tymianek, i gotować przez kilka sekund, aż tylko pachnące.
Dodać pomidory, wymieszać do obtoczenia w oleju, a następnie gotować, wirując od czasu do czasu, aż pomidory zwęglone i o pęknie, o 4 protokół. Natychmiast wyjąć z ognia, dodać odsączony makaron, melasę z granatów, ¼ szklanki wody z makaronu, wymieszać do pokrycia, smaku i dodać sól lub cukier według uznania.
W razie potrzeby dodaj pozostałą wodę z makaronu, aby sos delikatnie pokrył każdą nitkę makaronu.Wymieszać pozostałą 1 łyżkę oleju, orzechów włoskich i bazylii lub pietruszki i wrzucić do pokrycia makaronu. Smak, dodać więcej soli i pieprzu według uznania i podawać od razu.