Makaron jajeczny smażony z pieczarkami, pomidorami i kiełkami fasoli (Bakmie Goreng)
Smażony makaron jajeczny z grzybami, pomidorami i kiełkami fasoli (Bakmie Goreng) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej z orzeszków ziemnych, makaron jajeczny, Tajskie liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Indonezyjski Makaron Smażony (Bakmi Goreng), Smażony makaron z łodyżkami czosnku, pieczarkami i jajkami przepiórczymi, oraz Mee Goreng (pikantny smażony makaron) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj chiles, szalotki, i czosnek na patelni; stir-fry 1 1/2 protokół lub aż szalotki i czosnek zaczynają brązowieć. Wymieszać z grzybami i porem; smażyć 3 minuty lub aż por będzie miękki.
Zdjąć z patelni i ogrzać.
Powrót patelni do ciepła; dodać pozostałe 2 łyżki oleju do patelni.
Dodaj kiełki i makaron na patelnię; stir-fry 2 minut lub do dokładnie ogrzanego. Powrót mieszaniny grzybów na patelnię; wymieszać w sosach sojowych, rzucając do pokrycia makaronu.
Miejsce 1 Puchar mieszaniny makaronu w każdym z 6 misek; top każdej porcji z 1/3 Puchar pomidorów kliny i tajskiej bazylii.