Makaron Alpejski
Alpine Macaroni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 17% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Przepis ten służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyere, makaron łokciowy, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 31 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na dobry wynik spoonacular 62%. Spróbuj Autoroute Alpine, Omlet Alpejski, oraz Brownie Alpine Biscotti podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku i napełnij wystarczającą ilością wody, aby je przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości na tyle, aby przebić widelcem.
Odcedzić i ostudzić lekko, następnie usunąć skórki i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x9 cali.
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodaj makaron i gotuj do miękkości, około 6 minut.
Masło rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotuj i mieszaj, aż cebula zacznie się przeświecać. Wymieszaj czosnek i gotuj jeszcze kilka minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Makaron, cebulę i ziemniaki ułożyć w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Na wierzch posypać rozdrobniony ser Gruyere, a na całe danie równomiernie skropić śmietaną.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie złotobrązowa, 15 do 20 minut.