Makaron Alpejski

Makaron Alpejski
Alpine Macaroni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 17% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Przepis ten służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyere, makaron łokciowy, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 31 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na dobry wynik spoonacular 62%. Spróbuj Autoroute Alpine, Omlet Alpejski, oraz Brownie Alpine Biscotti podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w dużym garnku i napełnij wystarczającą ilością wody, aby je przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości na tyle, aby przebić widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedzić i ostudzić lekko, następnie usunąć skórki i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj makaron i gotuj do miękkości, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
6
Odcedzić i odstawić.
7
Masło rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj cebulę; gotuj i mieszaj, aż cebula zacznie się przeświecać. Wymieszaj czosnek i gotuj jeszcze kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Zdjąć z ognia i odstawić.
10
Makaron, cebulę i ziemniaki ułożyć w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
11
Na wierzch posypać rozdrobniony ser Gruyere, a na całe danie równomiernie skropić śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
12
Piec w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie złotobrązowa, 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn