Maja Blanca (Pudding Kokosowy)
Maja Blanca (Pudding kokosowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 21 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 449 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Mieszanka cukru, ziaren kukurydzy, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Spróbuj Maja Blanca (Pudding Kokosowy), Maja Blanca Maiz (Pudding Kukurydziany), oraz Maja Blanca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 8-calowe naczynie do pieczenia lub patelni ciasto, i odstawić.
Wymieszaj 1/2 szklanki wody ze skrobią kukurydzianą w misce i mieszaj, aż będzie gładka.
Połączyć mleko kokosowe, 3/4 szklanki wody i cukru w rondlu na małym ogniu, i mieszać, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, dodać ziarna kukurydzy, a następnie wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej, szybko mieszając, aby uniknąć grudek, ponieważ staje się bardzo gęsta. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż w pełni zgęstnieje i gładka, stale mieszając, o 2 protokół.
Do przygotowanego naczynia wlać maja blanca i odstawić do ostygnięcia, aż będzie jędrna, około 2 godzin.
Umieść płatki kokosowe na suchej patelni na średnim ogniu, i wymieszać do tostów. Uważaj na nie, żeby się nie poparzyły.
Wyjąć tosty płatki kokosowe do miski, ostudzić, i posypać budyniem przed podaniem.