Mahoń pierś z indyka w sosie warzywnym
Need a dairy free main course? Mahoniowa pierś z indyka z sosem warzywnym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 62g białka, oraz 5G tłuszczu. Na $3.92 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, soli, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierś indyka ' N Gravy, Pierś Z Indyka W Sosie, oraz Pieczona pierś z indyka z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę, marchew i seler wymieszać na patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Dodać 1 łyżkę sosu sojowego i 2/3 szklanki bulionu; wymieszać do herbu.
Na warzywach ułożyć pierś indyka, skórkę do góry.
Posypać pieprzem i solą. Włóż termometr do piersi indyka, upewniając się, że nie dotyka kości.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; zapiekać indyka z 2 łyżkami bulionu co 30 minut.
Połączyć 2 łyżki sosu sojowego, sherry i melasy w małej misce.
Piecz indyka jeszcze 45 minut lub aż termometr zarejestruje 180, myj mieszanką sherry co 15 minut.
Połóż indyka na talerzu. Przykryć indyka luźno folią; odstawić na 15 minut. Nie wyrzucaj kroplówek.
Połączyć pozostały bulion z kurczaka i mąkę, mieszając trzepaczką do uzyskania zawiesiny.
Spuścić mieszankę cebuli i kapie do durszlaka nad miską, zastrzegając oba.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki lub miski o dwóch filiżankach.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić kapiące do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Dodaj zastrzeżoną mieszaninę cebuli na patelnię; wymieszaj zawiesinę. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.