Mahoń pierś z indyka w sosie warzywnym

Mahoń pierś z indyka w sosie warzywnym
Need a dairy free main course? Mahoniowa pierś z indyka z sosem warzywnym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 62g białka, oraz 5G tłuszczu. Na $3.92 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, soli, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierś indyka ' N Gravy, Pierś Z Indyka W Sosie, oraz Pieczona pierś z indyka z sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cebulę, marchew i seler wymieszać na patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodać 1 łyżkę sosu sojowego i 2/3 szklanki bulionu; wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
BulionBulion
4
Na warzywach ułożyć pierś indyka, skórkę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
WarzywaWarzywa
5
Posypać pieprzem i solą. Włóż termometr do piersi indyka, upewniając się, że nie dotyka kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
PieprzPieprz
KościKości
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; zapiekać indyka z 2 łyżkami bulionu co 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Połączyć 2 łyżki sosu sojowego, sherry i melasy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
MelasaMelasa
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Piecz indyka jeszcze 45 minut lub aż termometr zarejestruje 180, myj mieszanką sherry co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
9
Połóż indyka na talerzu. Przykryć indyka luźno folią; odstawić na 15 minut. Nie wyrzucaj kroplówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Połączyć pozostały bulion z kurczaka i mąkę, mieszając trzepaczką do uzyskania zawiesiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Spuścić mieszankę cebuli i kapie do durszlaka nad miską, zastrzegając oba.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki lub miski o dwóch filiżankach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
14
Spuścić kapiące do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Dodaj zastrzeżoną mieszaninę cebuli na patelnię; wymieszaj zawiesinę. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn