Mahi Mahi z papają
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Mahi Mahi z papai może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 3. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, papaja, skrobia kukurydziana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Mahi Mahi Fish Tacos z Chipotle Slaw i pieczonym sosem ananasowym, Skórka z orzechów makadamia dla ryb-Mahi Mahi, łosoś, miecznik, Gardłosz pomarańczowy, oraz Pesto Crusted Mahi-Mahi z pomidorami i sosem maślanym cytrynowym.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać czosnek i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Dodaj czerwoną paprykę, papaję i pieprz habanero. Kontynuuj gotowanie jeszcze kilka minut, aż papryka zacznie mięknąć. Wymieszać skrobię kukurydzianą, wodę i 2 łyżki soku z limonki. Wymieszać z sosem papai, aż zgęstnieje, stale mieszając. Utrzymuj SOS ciepły na bardzo małym ogniu.
1 łyżkę soku z limonki wymieszać z roztopionym masłem i posmarować filetami mahi mahi.
Umieścić na patelni brojlerów.
Gotować pod rozgrzanym brojlerem przez 4 minuty, następnie odwrócić rybę i kontynuować gotowanie przez 4 minuty więcej.
Posypać migdały nad rybą i powrót do brojlerów, aż migdały są chrupiące i płatki ryb łatwo widelcem, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i podawać z sosem papai.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.