Machhere Jhol (Curry Z Ryb Bengalskich)

Machhere Jhol (Curry Z Ryb Bengalskich)
Przepis Machhere Jhol (Bengali Fish Curry) jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 47g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,46 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka nasion kminku, oleju roślinnego, mielonej kurkumy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Curry Z Ryb Bengalskich (Doi Maach), Ryba po bengalsku w jogurtowym Curry, oraz Curry z kurczaka bengalskiego z ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś pomidory, kminek, kurkumę, sól i wodę do wrzenia w rondlu z czterema ćwiartkami; zmniejsz ciepło do średniego i utrzymaj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
KurkumaKurkuma
KminekKminek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu; gotować ryby na naoliwionej patelni do złotego koloru, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełóż rybę do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Rozgrzać oddzielną patelnię na średnim ogniu i grzać nasiona gorczycy, nasiona kminku, nasiona czarnuszki, nasiona kopru włoskiego, nasiona kozieradki i aż pachnące, zaledwie kilka sekund. Przyprawy wymieszać w rondlu. Dusić, aż smaki zintegrować, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KozieradkiNasiona Kozieradki
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Nasiona KminkuNasiona Kminku
PrzyprawyPrzyprawy
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
5
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn