Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Ma–Po Tofu (Spicy Bean Curd with Beef). Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 20g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka azjatyckiego proszku chili, czosnek, sos ostrygowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pasty z czerwonej fasoli, możesz śledzić to danie główne z Babeczki z zielonej herbaty z czerwoną fasolą (Azuki) lukier maślany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mapo Tofu (Twaróg Fasolowy), Palak - tofu (twaróg fasolowy), oraz Pikantna zupa z twarogu Gai Lan i fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W suchej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, grzać ziarna pieprzu, mieszając, aż pachnące, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przenieść do miski i ostudzić, a następnie zmielić w młynku do przypraw do drobnego proszku. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodaj tofu, zdjąć z ognia, i niech strome, odkryte, 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść tofu do średniej miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
5
W małej misce, ubij razem gorącą pastę z fasoli, pasta z czarnej fasoli, 2 łyżki sosu ostrygowego i chili w proszku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Sos Ostrygowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
6
W małej misce, ubij razem skrobię kukurydzianą i 3 łyżki wody. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
7
W wok lub ciężkie duże sauté patelni na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodać wołowinę, imbir, czosnek, i szalotki i stir-smażyć, aż mięso jest rumiane, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Czosnek
Imbir
Wołowina
Mięso
9
Dodać wino ryżowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość wilgoci odparuje, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Ryżowe
10
Dodać gorącą mieszaninę pasty fasolowej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie włączona, a olej na patelni zmieni kolor na czerwony, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj tofu, pory, bulion, jasne i ciemne sosy sojowe, a pozostałe 2 łyżki sosu ostrygowego i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Ostrygowy
Por
Stado
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
12
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do rekombinacji, następnie dodać do patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż soki lekko zgęstnieją, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
13
Przełożyć do naczynia do serwowania.
14
Posypać Syczuańskim pieprzem w proszku i kolendrą, jeśli używasz.