Ma-Po Tofu (Spicy Bean Curd with Beef)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Ma–Po Tofu (Spicy Bean Curd with Beef). Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 20g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka azjatyckiego proszku chili, czosnek, sos ostrygowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pasty z czerwonej fasoli, możesz śledzić to danie główne z Babeczki z zielonej herbaty z czerwoną fasolą (Azuki) lukier maślany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mapo Tofu (Twaróg Fasolowy), Palak - tofu (twaróg fasolowy), oraz Pikantna zupa z twarogu Gai Lan i fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W suchej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, grzać ziarna pieprzu, mieszając, aż pachnące, 3 do 5 minut.
Przenieść do miski i ostudzić, a następnie zmielić w młynku do przypraw do drobnego proszku. Odstawić.
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia.
Dodaj tofu, zdjąć z ognia, i niech strome, odkryte, 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść tofu do średniej miski i odstawić.
W małej misce, ubij razem gorącą pastę z fasoli, pasta z czarnej fasoli, 2 łyżki sosu ostrygowego i chili w proszku. Odstawić.
W małej misce, ubij razem skrobię kukurydzianą i 3 łyżki wody. Odstawić.
W wok lub ciężkie duże sauté patelni na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej, aż gorące, ale nie palenie.
Dodać wołowinę, imbir, czosnek, i szalotki i stir-smażyć, aż mięso jest rumiane, o 1 minutę.
Dodać wino ryżowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość wilgoci odparuje, 1 do 2 minut.
Dodać gorącą mieszaninę pasty fasolowej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie włączona, a olej na patelni zmieni kolor na czerwony, około 1 minuty.
Dodaj tofu, pory, bulion, jasne i ciemne sosy sojowe, a pozostałe 2 łyżki sosu ostrygowego i doprowadzić do wrzenia.
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do rekombinacji, następnie dodać do patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż soki lekko zgęstnieją, około 1 minuty.
Przełożyć do naczynia do serwowania.
Posypać Syczuańskim pieprzem w proszku i kolendrą, jeśli używasz.