Małże z białym winem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 32G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz małże, żółtko jaja, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże Z Białym Winem, Małże W Białym Winie, oraz Małże w białym winie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średniej misce ubić żółtko jajka, czosnek i sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Czosnek
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ubijanietrwale, skropić olejem roślinnym, a następnie pozostawić olej w powolnym, stałym strumieniu; ubijać aż do emulgowania. Doprawić solą iwięcej soku z cytryny, w razie potrzeby. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sok Z Cytryny
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
DO przodu: Aioli można zrobić 1 dzień. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aioli
1
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku overmedium-wysokie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę, doprawićsol i pieprz, i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Cebula
3
Dodać garlicai gotować, często mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
4
Dodaj pastę pomidorową igotuj, mieszając, aż zacznie ciemnieć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
5
Dodaj wino i przynieś do oleju. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się zmniejszy, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
6
Dodaj małże i 1/2 szklanki wody do garnka, przykryj i zmniejsz ciepło do średniego. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż małże się otworzą (odrzuć wszystkie, które nie otwierają się), 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Kadzi i bulionu na płycizny i top z tymiankiem; podawać z chlebem i cytryny aioli.
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.