Małże w bulionie z kopru włoskiego i białego wina

Małże w bulionie z kopru włoskiego i białego wina
Małże w bulionie z kopru włoskiego i białego wina mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 7 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, oliwę z oliwek, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest super. Spróbuj Małże w bulionie z szafranu i białego wina, Małże gotowane na parze w bulionie z białego wina, oraz Wędzone małże i małże z bulionem z białego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W misce umieścić plastry kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek na koprze i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Koper WłoskiKoper Włoski
4
Przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż koper jest gotowane przez i zaczyna się karmelizować, 25 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Podgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj czosnek; gotuj, często mieszając, aż czosnek będzie pachnący i lekko złoty, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
7
Małże wymieszać z czosnkiem; wrzucić, aby równomiernie połączyć. Wymieszać z prażonym koprem włoskim, pomidorkami koktajlowymi i białym winem. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować, aż małże są otwarte, 3 do 5 minut. Natkę pietruszki wymieszać i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
Wino BiałeWino Białe
MałżeMałże
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn