Małże bulionowe i Chorizo
Rosołowe małże i Chorizo mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 20g białka, oraz 25 g tłuszczu. Jeśli masz kiełbasę chorizo, cebulkę kopru włoskiego, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą, Małże z Chorizo, oraz Małże Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni saute z pokrywką rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj chorizo, gotowanie, aż wypuści niektóre z jego tłuszczu i olej jest zabarwiony przez przyprawy, 3 do 5 protokół.
Dodać koper włoski i cebulę i gotować, aż zmiękną i pachnące, o 4 protokół. Następnie dodać czosnek, pimenton i pokruszony czerwony pieprz i gotować przez 1 dodatkową minutę.
Dodać sok z małży i białe wino i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodać małże do bulionu. Przykryć i gotować, aż małże otworzyć, 5 do 6 protokół. Wyrzuć małże, które się nie otwierają.
Po otwarciu Małży dodać natkę pietruszki, masło, skórkę z cytryny i sok. Talerz małże z dużą ilością płynu i służyć z kawałkiem chrupiącego chleba, aby sop się wszystkie pyszne bulion!
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Aubert Lauren Vineyard Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 139 dolarów za butelkę.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.