Lżejsze ciasto cytrynowe
Jeśli masz o 1 godzina i 5 minut do spędzenia w kuchni, lżejsze ciasto cytrynowe może być niesamowite lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten deser ma 247 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 51 centów za porcję. 492 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka zmielonych migdałów, jajka, proszek do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 20%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jaśniejsze Ciasto Cytrynowe, Ciasto Cytrynowe Mżawka, oraz Ciasto cytrynowe mżawka.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Lekko posmaruj okrągłą blachę o wymiarach 20 cm x 5 cm i wyłóż podstawę pergaminem do pieczenia. Do ciasta włóż mąkę, proszek do pieczenia, zmielone migdały i polentę do dużej miski. Wymieszać skórkę z cytryny i cukier, a następnie zanurzyć w środku. Jajka ubić w misce, następnie wymieszać z jogurtem. Wlej tę mieszaninę wraz z olejem do zanurzenia (patrz krok po kroku numer 1), następnie krótko i delikatnie wymieszaj dużą metalową łyżką, aby wszystko było po prostu połączone, bez nadmiernego mieszania.
Łyżka mieszanki do puszki i wyrównać górę (krok 2).
Piec przez 40 minut lub do momentu, aż szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Przykryć luźno folią na ostatnie 5-10 minut, jeśli zacznie zbyt szybko brązowieć.
Podczas gdy ciasto gotuje, zrobić syrop cytrynowy. Do małego rondla z sokiem z cytryny i 75 ml wody wrzucić cukier.
Podgrzać na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Podnieś ogień, gotuj przez 4 minuty, aż lekko zmniejszy się i sypnie, a następnie usuń z ognia.
Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na krótko w blasze. Gdy jest jeszcze ciepły, wyjmij go z puszki, Odklej papier podszewkowy i posadź ciasto na stojaku z drutu ustawionym na blasze do pieczenia lub podobnym. Użyj szaszłyka, aby zrobić wiele małych otworów na całej górze ciasta(krok 3). Powoli łyżka ponad połowę syropu cytrynowego (krok
i niech się wchłonie. Łyżkę na resztę w ten sam sposób, szczotkując krawędzie i boki ciasta również ostatnim syropem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "