Lód cytrynowo-imbirowy w kubeczkach cytrynowych
Lód cytrynowo-imbirowy w kubkach cytrynowych może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 178 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, wodę, lód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lód cytrynowo-imbirowy w kubeczkach cytrynowych, Kremowe Lody Cytrynowe, oraz Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby kubki cytryny: przyciąć bardzo cienki plaster z dna cytryny, tak, że będą siedzieć solidne podczas wstawania.
Odetnij górną 1/3 cytryny i rezerwy do czapki filiżanki. Ostrożnie wydrąż każdą cytrynę łyżeczką, obracając i grzebając w zagłębieniu, aby całe wnętrze owocu wyszło, uważaj, aby pozostawić skorupkę cytryny w takcie. Miąższ cytryny posiekać, rozgnieść i przecedzić do blendera. (Należy mieć około 1 szklankę świeżego soku z cytryny, zarezerwować go do nadzienia.) Zamrozić kubki cytryny w kartonach z jajkami, z pokrywkami, co najmniej 1 godzinę lub do nocy. Zamrożona skorupka zapobiegnie zbyt szybkiemu topnieniu się lodu cytrynowego podczas podawania.
Połączyć cukier, wodę i imbir w garnku na średnim ogniu. Delikatnie gotuj na wolnym ogniu i mieszaj przez 2 minuty, aż cukier się rozpuści, a imbir pachnący nie pozwól, aby syrop się zagotował lub ściemnił.
Zdjąć z ognia, przykryć i stromo, aż ostygnie.
Napełnij blender kruszonym lodem, wlej do zarezerwowanej filiżanki świeżego soku z cytryny, dodaj syrop imbirowy (usuń duże kawałki imbiru) i procesuj, aż będzie sypki.
Dodać skórkę z cytryny i ponownie zmiksować. Zamrozić na 1 godzinę, aby nieco go utwardzić. Do przygotowanych cytrynowych kubków wrzucić lód imbirowy, udekorować liśćmi mięty, udekorować nasadką cytrynową i podawać.
Podawać w filiżankach do jajek na świetną prezentację.