Lukier maślany z czekoladą
Lukier Czekoladowy z Kremem Maślanym to lukier dla 4 osób. Za 6,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i zgodny z FODMAP ma 2745 kalorii , 19 g białka i 214 g tłuszczu na porcję. Mieszanka gorzkiej czekolady, półsłodkiej czekolady, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 7 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy obejmują : Lukier maślany z wanilią w stylu staromodnym ,Babeczki czekoladowe z espresso i kremem maślanym z mokki oraz Babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego i lukrem z ganache czekoladowym .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Pokrój czekoladki i umieść je w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj, aż się rozpuszczą i odstaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wymieszaj białka, cukier, krem z kamienia winnego i sól w misce miksera elektrycznego wyposażonego w końcówkę ubijającą.
Umieść miskę z białkami jajek nad garnkiem z gotującą się wodą i podgrzewaj białka jajek, aż będą ciepłe w dotyku, około 5 minut. Umieść miskę z powrotem w mikserze elektrycznym i ubijaj na wysokich obrotach przez 5 minut lub do momentu, aż beza ostygnie i będzie miała sztywną pianę.
Dodaj masło, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając na średniej prędkości. Zeskrob miskę, dodaj roztopioną czekoladę, wanilię, espresso i rum, jeśli używasz, i mieszaj przez 1 minutę lub do momentu, aż czekolada całkowicie się połączy. Jeśli krem maślany wydaje się bardzo miękki, pozwól mu ostygnąć i ubij go ponownie.