Lucjan smażony z łamanym winegretem czarno-oliwkowym

Lucjan smażony z łamanym winegretem czarno-oliwkowym
Smażony Lucjan z łamanym winegretem czarno-oliwkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwek kalamatan, sól koszerna, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Stek z Rib-Eye z winegretem z czarnej oliwy, Sałatka szpinakowa z winegretem z czarnej oliwy, oraz Makaron z Tunanem i winegretem z czarnej oliwy.

Instrukcje

1
Wymieszać oliwki, 1/3 szklanki oleju, Skórka z cytryny, sok z cytryny, czosnek, i chile płatki w małej misce z widelcem; vinaigrette nie trzeba emulgować. Doprawić solą do smaku. Wyciągnij wszystkie kości z ryby za pomocą szczypiec lub pincety. Obie strony ryby doprawiamy solą i bardzo lekko zanurzamy w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
VinaigretteVinaigrette
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Ciepło 2 Tbs. olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać dwa filety, Skórka do góry; gotować, aż światło złoty kolor, 4 do 5 min. Z cienką szczelinowąmetalową łopatką, obrócić rybę i gotować, aż druga strona jest lekko rumiana i ryba jest gotowana przez, około 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
3
Przenieść filety, od strony skóry w dół, na talerz, przykryć, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałymi filetami. Wymieszać vinaigrette, wrzucić tyle go z rukolą do płaszcza lekko (1 do 2 Tbs.), i porcję między cztery talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
4
Połóż rybę na wierzchu, łyżkę pozostałego vinaigrette na filetach i podawaj z klinem cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1
Rozmiar
2
na bazie czterech porcji, kalorii
1
450, tłuszcz
2
29, Kalorie Tłuszczowe
1
260, Tłuszcze Nasycone
2
4, białko
3
35, Tłuszcz Jednonienasycony
4
21, węglowodany
5
760, Cholesterol
6
60, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
10, Tłuszcz Wielonienasycony
2
3, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia88
Magazyn