Lucjan smażony z łamanym winegretem czarno-oliwkowym
Smażony Lucjan z łamanym winegretem czarno-oliwkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwek kalamatan, sól koszerna, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Stek z Rib-Eye z winegretem z czarnej oliwy, Sałatka szpinakowa z winegretem z czarnej oliwy, oraz Makaron z Tunanem i winegretem z czarnej oliwy.
Instrukcje
Wymieszać oliwki, 1/3 szklanki oleju, Skórka z cytryny, sok z cytryny, czosnek, i chile płatki w małej misce z widelcem; vinaigrette nie trzeba emulgować. Doprawić solą do smaku. Wyciągnij wszystkie kości z ryby za pomocą szczypiec lub pincety. Obie strony ryby doprawiamy solą i bardzo lekko zanurzamy w mące.
Ciepło 2 Tbs. olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać dwa filety, Skórka do góry; gotować, aż światło złoty kolor, 4 do 5 min. Z cienką szczelinowąmetalową łopatką, obrócić rybę i gotować, aż druga strona jest lekko rumiana i ryba jest gotowana przez, około 3 min.
Przenieść filety, od strony skóry w dół, na talerz, przykryć, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałymi filetami. Wymieszać vinaigrette, wrzucić tyle go z rukolą do płaszcza lekko (1 do 2 Tbs.), i porcję między cztery talerze.
Połóż rybę na wierzchu, łyżkę pozostałego vinaigrette na filetach i podawaj z klinem cytryny.
na bazie czterech porcji, kalorii
35, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
10, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.