Lucjan smażony z sałatką pomarańczowo-Koprową

Smażony Lucjan z sałatką z pomarańczowo-kopru włoskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $3.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz filety z Lucjana żółtego, cebulkę kopru włoskiego, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Filety z czerwonego Lucjana z koprem włoskim i pomarańczą, Chrupiąca patelnia zapiekana Florida Snapper z kremem z marakui i cytrusami Florida i ogoloną sałatką z kopru włoskiego, przyozdobiona smażonymi krewetkami Florida Gulf i pikantnym Zielonym dżemem z Mango, oraz Czerwony Lucjan z cytrusami i sałatką z kopru włoskiego.
Instrukcje
Obierz i przekrój pomarańcze na misce, zastrzegając 2 łyżki soku. Cienko pokroić cebulę kopru włoskiego; posiekać 1 łyżeczkę liści. Odrzuć łodygi.
W średniej misce umieścić pomarańczowe kawałki i pokrojony koper włoski.
W małej misce wymieszać sok, liście, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu, mieszając trzepaczką.
Mżawka mieszaniny soku na mieszaninie kopru włoskiego; wrzucić dobrze do herbu.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Rybę posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu i tymiankiem.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać z sałatką z kopru włoskiego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio