London Fog Milk Punch
Need a bezglutenowy i wegetariański napój? London Fog Milk Punch może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, sok z cytryny z 8 cytryn, rum i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 36 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Poncz Mleczny, Poncz Mleczny, oraz Coffee Milk Punch.
Instrukcje
Połącz cukier i wodę na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do syropu i dodać zeskrobaną podzieloną strączkę. Odstawić na 1 godzinę. Syrop waniliowy można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni.
Połączyć luźną herbatę i rum w szklanym pojemniku i pozostawić do zaparzenia przez 4 godziny w temperaturze pokojowej. Okresowo wstrząsaj mieszaniną, aby była dokładnie wymieszana. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce i wyrzucić liście. Rum może być przechowywany w szczelnym pojemniku w ciemnej, chłodnej szafce przez okres do 3 miesięcy.
W dużym dzbanie lub misce dodaj syrop waniliowy do wlewanego rumu i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Dodać sok z cytryny i ponownie wymieszać.
Mieszanka: w średnim rondlu rozgrzać mleko, laskę cynamonu i goździki na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż osiągnie 82° (mleko powinno być na parze z małymi pęcherzykami zaczynającymi się tworzyć wokół krawędzi).
Do mieszanki rumu wlej gorące mleko.
Odstawić, aż mieszanina skrzepnie, o 30 minut w temperaturze pokojowej. Odcedzić mieszaninę przez drobnoziarniste sitko wyłożone kilkoma warstwami gazy. Nie usuwaj twarogu podczas wysiłku, ponieważ działa dodatkowy filtr. Odrzuć twaróg. Poncz mleczny można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 miesiąca. W razie potrzeby odcedzić ponownie przed podaniem.