Lody Z Szarlotką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów z szarlotką. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 9g białka, oraz 45 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 232 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, sól koszerną, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.
Instrukcje
W dużym, ciężkim rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu, aż piana opadnie, następnie podgrzać do wysokiej temperatury i wymieszać z jabłkami i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, często mieszając, aż jabłka zaczną się rozpadać na coś w rodzaju musu jabłkowego, około 15 minut. Zmniejsz ciepło do średniego i nadal gotuj, aż jabłka staną się stosunkowo gładkim sosem, który można przeciągnąć po dnie patelni drewnianą łyżką.
Dodaj 1/4 szklanki cukru, zwiększyć ogień do wysokiej, i gotować, aż jabłka zmieni kolor ciemny karmel, 2 do 3 protokół. Często mieszaj, aby uniknąć poparzenia.
Jabłka przełożyć do blendera i dodać odparowane mleko. Przecier przez 30 sekund, aż będzie bardzo gładki. Odstawić rondel do ostygnięcia.
W rondlu ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru, a następnie ubić przecier jabłkowy, śmietanę, cynamon i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Gotować na średnim ogniu, ubijając często, aby rozpuścić rumiane pestki na dnie patelni, aż krem utworzy się z tyłu łyżki, ale przesunięty palec pozostawia czystą linię, 10 do 15 minut.
Wlać krem przez sitko do szczelnego pojemnika, przykryć i schłodzić przez noc lub co najmniej sześć godzin. Następnego dnia ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść z powrotem do hermetycznego pojemnika, szybko wymieszać herbatniki i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej trzy godziny przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na deser. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "