Lody Z Szarlotką

Lody Z Szarlotką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów z szarlotką. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 9g białka, oraz 45 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 232 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, sól koszerną, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu, aż piana opadnie, następnie podgrzać do wysokiej temperatury i wymieszać z jabłkami i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, często mieszając, aż jabłka zaczną się rozpadać na coś w rodzaju musu jabłkowego, około 15 minut. Zmniejsz ciepło do średniego i nadal gotuj, aż jabłka staną się stosunkowo gładkim sosem, który można przeciągnąć po dnie patelni drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj 1/4 szklanki cukru, zwiększyć ogień do wysokiej, i gotować, aż jabłka zmieni kolor ciemny karmel, 2 do 3 protokół. Często mieszaj, aby uniknąć poparzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Jabłka przełożyć do blendera i dodać odparowane mleko. Przecier przez 30 sekund, aż będzie bardzo gładki. Odstawić rondel do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wiórków Kokosowych6 Uncji Wiórków Kokosowych
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W rondlu ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru, a następnie ubić przecier jabłkowy, śmietanę, cynamon i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Gotować na średnim ogniu, ubijając często, aby rozpuścić rumiane pestki na dnie patelni, aż krem utworzy się z tyłu łyżki, ale przesunięty palec pozostawia czystą linię, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wlać krem przez sitko do szczelnego pojemnika, przykryć i schłodzić przez noc lub co najmniej sześć godzin. Następnego dnia ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Przenieść z powrotem do hermetycznego pojemnika, szybko wymieszać herbatniki i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej trzy godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na deser. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn