Lody z sosem czekoladowo-karmelowym

Lody z sosem czekoladowo-karmelowym
Lody z sosem czekoladowo-karmelowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 3G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz delikatną słodko-gorzką czekoladę, śmietanę, wanilię i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Śmierć Lodami Czekoladowymi, No Churn Keto Chocolate Ice Cream, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cukier gotować w bardzo małym suchym ciężkim rondlu lub patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, bez zakłóceń, aż cukier zacznie się topić, około 2 minut. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Usuń karmel z ognia i ostrożnie wlej śmietanę(mieszanka energicznie się paruje i pęcznieje). Gdy bąbelki zaczną ustępować, dodaj czekoladę i mieszaj, aż sos będzie gładki. Wymieszać z wanilią i polać sosem lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LodyLody
KarmelKarmel
WaniliaWanilia
KremKrem
SOSSOS
TrudnośćNormalny
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn