Lody Z Serem Mahón
Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 965 kalorii. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, Duński ser fontina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Dyniowe Bez Ubijania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić mleko tylko do wrzenia w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel.
W misce ubijamy jajka, cukier i szczyptę soli, następnie w wolnym strumieniu dodajemy gorące mleko, ubijając.
Wlać krem z powrotem do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż zarejestruje 170 do 79° na termometrze, 2 do 3 protokół. Natychmiast wlać krem przez sito o drobnych oczkach do czystej miski, następnie dodać sery i wanilię, mieszając, aż sery zostaną całkowicie stopione i włączone. Powierzchnię kremu przykryć okrągłym papierem woskowym i schłodzić do bardzo zimnego, około 4 godzin.
Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 2 godziny.
Pozostawić do zmiękczenia w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.
Lody można zrobić 1 tydzień wcześniej.