Lody z kozim serem z pieczoną czerwoną wiśnią
Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1447 kalorii. Ten przepis służy 2. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jeśli masz sól morską, pieczone wiśnie, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lody z kozim serem z pieczoną czerwoną wiśnią, Lody Pieczone Figowo-Kozie, oraz Pieczone kozie Brie z balsamicznym pieczeniem wiśni.
Instrukcje
W przypadku pieczonych wiśni: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Połącz wiśnie, cukier i skrobię kukurydzianą w 9-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia, rzucając, aby wymieszać. Piecz przez 30 do 45 minut, aż soki są zagęszczone i bąbelkami, mieszając co 15 minut.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce.
Wymieszać około 2 łyżki mleka ze skrobią kukurydzianą w małej misce, aby uzyskać gładką zawiesinę.
Kozi ser, twarożek i sól ubić w średniej misce na gładką masę. Napełnij dużą miskę lodem i wodą.
Połączyć pozostałe mleko, śmietanę, cukier i syrop kukurydziany w rondlu 4-quart, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 4 minuty.
Usuń z ognia i stopniowo ubijaj zawiesinę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia na średnim ogniu i gotować, mieszając gumową łopatką, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny serów śmietankowych, aż będzie gładka.
Wlej mieszaninę do 1-galonowej torby z zamrażarką Ziploc i zanurz zamkniętą torbę w łaźni lodowej.
Odstawić, dodając więcej lodu w razie potrzeby, aż ostygnie, około 30 minut.
Wlać bazę lodów do zamrożonego pojemnika i obracać, aż będzie gęsta i kremowa. Pakuj lody do pojemnika do przechowywania, naprzemiennie z warstwami wiśni i kończ łyżką wiśni; nie mieszaj.
Dociśnij arkusz pergaminu bezpośrednio do powierzchni i uszczelnij szczelną pokrywą. Zamrażać w najzimniejszej części zamrażarki, aż do uzyskania jędrności, co najmniej 4 godziny.