Lody Ricotta z miodem i migdałami
Lody Ricottan z miodem i migdałami wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 2754 kalorii, 81g białka, oraz 153g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 7,22 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz migdały, miód, lody waniliowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grillowane nektaryny z miodowo-pomarańczową ricottą bita śmietana i prażone migdały, Lody Miodowo-Lawendowe Ricottan, oraz Mieszana Crostata jagodowa z cytrynowo-miodowym kremem Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast migdały na umiarkowanie małym ogniu, mieszając często, aż złoty kolor, o 5 protokół. Lub tosty w piekarniku 350 przez 5 do 10 minut.
Niech ostygnie całkowicie.
Włóż dużą metalową miskę do zamrażarki.
Pozostaw lody w temperaturze pokojowej, aż zaczną mięknąć, ale nadal zamrożone. W maszynce, puree ricotta i miód, aż będzie gładka.
Wyjmij miskę z zamrażarki i włóż do niej lody. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Zamieszać w mieszaninie ricotta.
Przenieść mieszaninę lodów do płytkiej patelni ze stali nierdzewnej, a następnie zwrócić ją do zamrażarki, przykrytej, aż będzie wystarczająco mocna, aby czerpać, około 60 minut.
Lody podawać z prażonymi migdałami.