Lody Ricotta z miodem i migdałami

Lody Ricotta z miodem i migdałami
Lody Ricottan z miodem i migdałami wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 2754 kalorii, 81g białka, oraz 153g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 7,22 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz migdały, miód, lody waniliowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grillowane nektaryny z miodowo-pomarańczową ricottą bita śmietana i prażone migdały, Lody Miodowo-Lawendowe Ricottan, oraz Mieszana Crostata jagodowa z cytrynowo-miodowym kremem Ricotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast migdały na umiarkowanie małym ogniu, mieszając często, aż złoty kolor, o 5 protokół. Lub tosty w piekarniku 350 przez 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Niech ostygnie całkowicie.
3
Włóż dużą metalową miskę do zamrażarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Pozostaw lody w temperaturze pokojowej, aż zaczną mięknąć, ale nadal zamrożone. W maszynce, puree ricotta i miód, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Ser RicottaSer Ricotta
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Wyjmij miskę z zamrażarki i włóż do niej lody. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Zamieszać w mieszaninie ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Przenieść mieszaninę lodów do płytkiej patelni ze stali nierdzewnej, a następnie zwrócić ją do zamrażarki, przykrytej, aż będzie wystarczająco mocna, aby czerpać, około 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Lody podawać z prażonymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
MigdałyMigdały

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia48
Magazyn