Lody Neapolitańskie

Lody Neapolitańskie
Lody neapolitańskie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 106g tłuszczu, oraz w sumie 1534 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka cukru, ciężka śmietana, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Neapolitańskie Ciasto Lodowe, Neapolitańskie Ciasto Lodowe, oraz Neapolitańskie Babeczki Do Lodów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: maszyna do lodów
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
3
Na bazie kremu i warstwy lodów waniliowych: w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć pół na pół z cukrem. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Używając małego noża do parkowania, podziel ziarno wanilii na środek. Zeskrobać kawior wewnątrz i dodać go do patelni wraz z fasolą. Mieszaj mieszaninę i podgrzewaj, aż będzie gorąca, ale nie zagotuje się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
KawiorKawior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj żółtka do średniej miski i energicznie ubijaj, aż żółtka będą nieco jaśniejsze, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Usuń fasolę wanilii z rondla. Chwyć chochlę gorącej mieszanki pół na pół i bardzo powoli wlej ją do żółtek, stale ubijając. To hartuje żółtka tak, że nie mieszają się, gdy są one dodawane do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
ChochlaChochla
7
Dodać kolejną kadzi gorącego płynu, a po wymieszaniu, wlać mieszaninę jaj powoli do pół i pół mieszaniny, mieszając łyżką, aż mieszanina jest gęsta i powłoki łyżki, 2 minuty lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Nad czystą szklaną misą przełożyć sitko o drobnych oczkach i odcedzić krem. Nie martw się, jeśli wygląda trochę grudkowo! To znaczy, że jesteś perfekcyjnie niedoskonały.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodać śmietanę do miski i wymieszać, aby połączyć. Podzielić mieszaninę na trzy dzbany; odstawić jeden dzban do pracy z warstwą lodów czekoladowych, a pozostałe dwa schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Dla warstwy lodów czekoladowych: rozpuścić ciemną czekoladę z grubą śmietaną na podwójnym kotle. Gdy mieszanina czekolady i śmietany jest gładka i stopiona, dodaj 1 szklankę zastrzeżonego kremu i połącz. Zwróć tę mieszaninę z powrotem do dzbana. (Ten krok ma ułatwić proces mieszania, aby ułatwić ponowne wlanie do kremu i dlatego można go pominąć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Z Ciemnej CzekoladyChipsy Z Ciemnej Czekolady
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
11
Kakao ubić do dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Wlać do maszyny do lodów i ubijać zgodnie z instrukcjami producenta. (Zajmie to około 1 godziny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
13
Line two 6-filiżankowe Patelnie bochenkowe z folią. Połowę lodów czekoladowych miarka do każdego. Wygładzić je i umieścić w zamrażarce na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
14
Aby zrobić warstwę lodów waniliowych, dodaj drugi dzban kremu do maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcjami. (Ponownie, około 1 godziny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
15
Wyjmij patelnie z zamrażarki i rozłóż połowę lodów waniliowych w każdym z nich. Wygładź i wróć do zamrażarki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1
Połącz truskawki, cukier i czerwony barwnik żywności w blenderze i puree, aż będzie gładka (lub można zatrzymać tylko krótki gładka, jeśli chcesz trochę tekstury).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony Kolor żywnościCzerwony Kolor żywności
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przecierane truskawki wlać do ostatniej trzeciej schłodzonej mieszanki kremu i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
3
Wlać do maszyny do lodów i ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
4
Wyjmij dwie patelnie z zamrażarki i zgarnij połowę lodów truskawkowych do każdej, tworząc ostatnią warstwę. Wygładź i wróć do zamrażarki na co najmniej godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Litry Lodów Truskawkowych, Zmiękczonych2 Litry Lodów Truskawkowych, Zmiękczonych
1
Wyjmij patelnie z zamrażarki, odwróć je do góry nogami na talerz i zdejmij plastikową folię. Pokrój starannie nożem, który został zanurzony w bardzo gorącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn