Lody Miodowo-Lawendowe

Lody Miodowo-Lawendowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów miodowo-lawendowych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 2774 kalorii, 29g białka, oraz 212g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $10.66 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sól, jajka, łagodny miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wegańskie Lody Lawendowe, Lody Miodowo-Lawendowe, oraz Lody Miodowo-Lawendowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić śmietanę, pół na pół, miód i lawendę tylko do wrzenia w 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, a następnie zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lawendaświeża Lawenda
KremKrem
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Niech strome, pokryte, 30 minut.
3
Wlać śmietanę przez sito o drobnych oczkach do miski i wyrzucić lawendę. Powrót mieszaninę do oczyszczonego rondla i podgrzewać na umiarkowanym ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lawendaświeża Lawenda
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubij razem jajka i sól w dużej misce, a następnie dodaj 1 szklankę gorącej mieszanki śmietany w wolnym strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać do pozostałej gorącej mieszanki śmietany w rondlu i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki i rejestry 170 do 79° na termometrze, o 5 minut (nie pozwól gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Wlać krem przez sito do oczyszczonej miski i całkowicie ostudzić, mieszając od czasu do czasu. Chłód, pod przykryciem, do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
8
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
1
• Aby szybko schłodzić krem po odcedzeniu, Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i mieszaj do ostygnięcia. * Krem można schłodzić do 1 dnia przed zamrożeniem. * Lody utrzymuje 1 tydzień.* Dostępny w Penzeys (800-741-778
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
i Kalustyana (800-352-3451).
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia19
Magazyn