Lody Marmoladowe
Lody marmoladowe to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, śmietanę, pomarańczową marmoladę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Jak zrobić lody bez ubijania.
Instrukcje
Połącz śmietanę, mleko i cukier w mediumsaucepan. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim wysokimgrzać, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Zdjąć patelnię z ognia; przykryć i odstawić na 30 minut, aby smaki się stopiły.
Żółtka ubić w średniej misce do wymieszania.Stopniowo dodawać mieszankę śmietany, ubijającytrwale. Powrót mieszaniny do rondla iCook na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje, 5-7 minut.
Odcedzić krem przez sito o drobnych oczkach do dużej miski umieszczonej w misce z lodowatą wodą.
Niech ostygnie całkowicie, mieszając od czasu do czasu.
Zamrozić krem w maszynie do lodówzgodnie z instrukcjami producenta.Złożyć marmoladę i przenieść do airtightcontainer. Kryć i zamrażać. DO przodu: lody Marmoladowe można zrobić 2 dniaahead. Zamrozić.