Lody mandarynkowe z sezamem kruche
Lody mandarynkowe z sezamem kruche mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1211 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Lato. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, skórkę pomarańczową, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Placek Z Kremem Mandarynkowo-Pomarańczowym, Sparkling Mandarin Orange Cream Pie, oraz Mandarin Orange Cream Pops dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś śmietanę, sok i szczyptę soli na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Ubić razem żółtka, cukier i miód, a następnie dodać połowę mieszanki śmietany w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Wlać z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż krem lekko zgęstnieje i rejestruje 170 do 79° na termometrze natychmiastowego odczytu (nie pozwól gotować).
Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski i wymieszać ze skórką. Schłodzić budyń, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, co najmniej 6 godzin.
Umieść duży arkusz folii (błyszcząca strona do góry) na żaroodpornej powierzchni roboczej.
Toast białe i czarne nasiona sezamu w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż białe nasiona będą złote, o 8 protokół, a następnie przenieść na talerz.
Rozgrzać cukier i miód ze szczyptą soli w 2-litrowej patelni z ciężkim sosem na średnim ogniu, często mieszając, aż do głębokiego złota, około 5 minut. Wymieszaj nasiona sezamu i usuń z ognia.
Wlać mieszaninę na folię, wygładzając górną część i rozprowadzając w 10-do 11-calowej rundzie za pomocą metalowej szpatułki offsetowej (mieszanina będzie bardzo gorąca), a następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Odwróć kruche na deskę do krojenia i odklej folię.
Pokrój kruche na małe kawałki.
Przenieść do hermetycznego pojemnika.
Zamrozić krem w maszynie do lodów w 2 oddzielnych partiach. Złóż 3/4 szklanki sezamu kruchego do każdej partii po zamrożeniu.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce, aby utwardzić się, około 4 godzin.
Podawać z pozostałą kruchą w razie potrzeby.
* Krem można schłodzić do 24 godzin. * Lody utrzymuje 1 tydzień.* Sezam kruchy przechowuje się w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 3 miesiące.