Lody Limonkowe
Lody limonkowe to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 478 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, cukru, skórki limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Wegańskie Lody Lawendowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz mleko i cukier. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina osiągnie 175°. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać z sokiem z limonki i obrać. Zamrozić w zamrażarce do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Przenieść zamrożoną mieszaninę wapna do dużej miski; pozostawić do lekko zmiękczyć. W małej misce ubijaj śmietanę do uzyskania sztywnych szczytów. Złożyć do zmiękczonej mieszanki wapna. Pozwól lodom ujędrnić lodówkę w zamrażarce na 4 godziny przed podaniem.