Lody kawowe (Affogato Semifreddo Coviglia)

Lody kawowe (Affogato Semifreddo Coviglia)
Lody kawowe (Affogato Semifreddo Coviglia) mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 598 kalorii, 15g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka żółtek, bardzo mocne espresso, śmietana do ubijania plus 1/2 szklanki bitej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Lody kawowe (Affogato Semifreddo Coviglia), Lody Kawowe Affogato, oraz Podwójna Kawa Affogato dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 2-litrowym rondlu umieść mleko i fasolę wanilii, zagotuj, zdejmij z ognia i dodaj espresso. W misce ubijaj jajka na złoty kolor i stopniowo dodawaj cukier, aż uformują się jasnożółte wstążki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Umieścić z powrotem na patelni mleka i gotować powoli, aż mieszanina pokrywa z powrotem łyżki grubo i ustawia lekko do kremu. Konsystencja powinna przypominać gęsty sos. NIE GOTOWAĆ LUB MIESZANINA BĘDZIE SKRZEPNĄĆ.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć fasolę wanilii i schłodzić w lodówce przez 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
4
Ubij śmietanę na sztywne szczyty i złóż w mieszankę kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5
Umieścić mieszaninę w maszynie do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producentów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Wyjąć i zamrozić 2 godziny.
7
Umieść 1 miarkę lodów kawowych w każdym z 4 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Batonów Czekoladowo-karmelowych (łącznie 20 Sztuk)Opakowania Batonów Czekoladowo-karmelowych (łącznie 20 Sztuk)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Na każdą miarkę wlać 1 filiżankę schłodzonej kawy, polać pozostałą bitą śmietaną i polać gorzkim kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Papier RyżowyPapier Ryżowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia10
Magazyn