Lody karmelowo-jabłkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 20 i kosztuje 30 centów za porcję. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jabłek granny smith, masło, dulce de leche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Z Kremem, oraz Dip Z Serem Karmelowo-Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztopić masło na średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać jabłka i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną i rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
3
Dodać cukier, cynamon i 1/4 szklanki wody i gotować przez 2 minuty dłużej. Mieszać w dulce de leche aż do stopienia. Zeskrobać mieszaninę do miski i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Złożyć mieszankę jabłkową do zmiękczonych lodów waniliowych i zamrozić do jędrności, około 4 godzin. Miarkę do misek i udekorować wiórkami czekolady i pokruszonymi piernikami.
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.