Lody Jagodowo-Cytrynowe
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Lody jagodowo-cytrynowe mogą być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.42 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz jagody, pół na pół, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto jagodowo - śmietankowe z kremem cytrynowym, Muffinki Z Kwaśną Śmietaną Cytrynowo-Jagodową, oraz Kremowe Lody Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze, wirować jagody i pół na pół, aż gładko puree.
Dodaj cukier, śmietanę, skórkę z cytryny, sok z cytryny i sól. Wirować aż do połączenia.
Wlać mieszaninę przez sitko o drobnych oczkach do maszyny do lodów (1-qt. pojemność lub większa). Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż mieszanina będzie wystarczająco sztywna, aby czerpać.
Podawać delikatnie zamrożone lub zamrozić w hermetycznym pojemniku, aż będzie wystarczająco twardy, aby czerpać (co najmniej 3 godziny i do 1 tygodnia).