Lody budyń bananowy dla dorosłych
Dojrzałe lody budyń bananowy może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 5,43 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 3051 kalorii, 32G białka, oraz 140 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka bananów, mocno brązowy cukier, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Mrożone Batoniki Do Lodów Bananan, Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream, oraz Grown Up Mocha Pudding dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki ubić w dużym, ciężkim rondlu. Stopniowo ubijaj mleko i śmietanę. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 10 do 12 minut lub aż mieszanina lekko zgęstnieje.
Żółtko ubić, aż lekko zgęstnieje. Stopniowo ubij około 1 szklanki gorącej mieszanki śmietany do żółtka.
Dodaj mieszaninę żółtka do pozostałej mieszaniny śmietany, stale ubijając.
Ubić pastę z wanilii. Schłodzić 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40
Połączyć banany, brązowy cukier, masło i, w razie potrzeby, 1 łyżka. Likier bananowy w 2 szt. naczynie do pieczenia.
Piec 20 minut lub aż zbrązowieje i zmięknie, mieszając po 10 minutach.
Grubo rozgnieść mieszankę bananową; wymieszać do schłodzonej śmietany.
Umieścić folię bezpośrednio na mieszance śmietany i schłodzić 8 do 24 godzin.
Wlać mieszaninę do pojemnika zamrażalnika o objętości 1 1/2 qt. elektryczny ekspres do lodów i zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta. (Instrukcje i czas mogą się różnić.) Przed przeniesieniem lodów do hermetycznego pojemnika w celu dalszego zamrażania, wymieszaj wafle waniliowe i, w razie potrzeby, pozostałą 1 łyżkę. Likier bananowy.
* Ekstrakt z wanilii można zastąpić.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na deser. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "