Lodowy Aperitif Żurawinowy
Lodowy Aperitif żurawinowy może być tylko napojem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żurawinę, gałązki mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Podobne przepisy to Campari-rosemary Aperitif, Lody Awokado, oraz Lody Z Awokado (Bez Churn).
Instrukcje
Sortuj żurawinę, odrzucając wszelkie potłuczone lub zbutwiałe owoce; opłucz i osusz jagody. W 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, przynieść żurawiny i 1/2 szklanki wody do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż Skórki pop na jagody, o 10 protokół.
Dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia.
Wymieszać w 1/2 szklanki zimnej wody, skórki z cytryny i soku z cytryny. W blenderze mieszaj połowę mieszaniny na raz, aż będzie gładka.
Wlać czysty do 9-na 5-calowy bochenek patelni. Zamrażać do uzyskania stałej masy, co najmniej 3 godziny lub do 1 tygodnia (przykryć, gdy stała).
Lód żurawinowy pokroić w 1-calowe kostki. Za pomocą szerokiej szpatułki podnieś kostki z patelni i wrzuć trzy do każdego fletu szampana lub kieliszka do wina.
Wlać 1/4 do 1/3 szklanki wina na kostki.
Udekoruj każdą szklankę gałązką mięty i podawaj natychmiast.