Liście winogronowe

Liście winogronowe
Liście winogronowe mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 669 kalorii , 25 g białka i 43 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 15 osób. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 2 godzin i 20 minut . 138 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mieloną wieprzowinę, sok z cytryny, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chavrie Stuffed Grape Leaves , Lebanese Stuffed Grape Leaves i Curry Leaves Potato Chips .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Wymieszaj mieloną wołowinę i mieloną wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
3
Dodaj ryż, koperek, obie cebule, czosnek w proszku, sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Przygotuj puree, najpierw rozpuszczając trochę masła w rondlu na średnim ogniu. Następnie dodaj wystarczającą ilość oliwy z oliwek i przecieru pomidorowego, aż sos będzie miał pomarańczowo-czerwony kolor. Mieszaj na średnim ogniu, ale nie gotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Dodaj do mięsa tyle puree, aby było wilgotne, ale nie rozwodnione.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Pozostawić do ostygnięcia na około 20 minut.
7
Przykryj dno dużego rondla warstwą liści winogron. Usuń łodygi z pozostałych liści i połóż je na blacie kuchennym stroną z żyłkami do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Na każdy liść nałóż około 3 uncji nadzienia mięsnego i zwiń je. Gdy zwiniesz wszystkie liście winogron, ułóż je w okrągły wzór na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodaj odrobinę soku z cytryny, trochę oliwy z oliwek i tyle wody, aby przykryć wierzch ostatniego stosu. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia8
Magazyn