Liście winogronowe
Liście winogronowe mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 669 kalorii , 25 g białka i 43 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 15 osób. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 2 godzin i 20 minut . 138 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mieloną wieprzowinę, sok z cytryny, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chavrie Stuffed Grape Leaves , Lebanese Stuffed Grape Leaves i Curry Leaves Potato Chips .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wymieszaj mieloną wołowinę i mieloną wieprzowinę.
Dodaj ryż, koperek, obie cebule, czosnek w proszku, sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
Przygotuj puree, najpierw rozpuszczając trochę masła w rondlu na średnim ogniu. Następnie dodaj wystarczającą ilość oliwy z oliwek i przecieru pomidorowego, aż sos będzie miał pomarańczowo-czerwony kolor. Mieszaj na średnim ogniu, ale nie gotuj.
Dodaj do mięsa tyle puree, aby było wilgotne, ale nie rozwodnione.
Pozostawić do ostygnięcia na około 20 minut.
Przykryj dno dużego rondla warstwą liści winogron. Usuń łodygi z pozostałych liści i połóż je na blacie kuchennym stroną z żyłkami do góry.
Na każdy liść nałóż około 3 uncji nadzienia mięsnego i zwiń je. Gdy zwiniesz wszystkie liście winogron, ułóż je w okrągły wzór na patelni.
Dodaj odrobinę soku z cytryny, trochę oliwy z oliwek i tyle wody, aby przykryć wierzch ostatniego stosu. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę.