Liście winogronowe

Liście winogronowe
Liście winogronowe mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 669 kalorii , 25 g białka i 43 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 15 osób. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 2 godzin i 20 minut . 138 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mieloną wieprzowinę, sok z cytryny, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chavrie Stuffed Grape Leaves , Lebanese Stuffed Grape Leaves i Curry Leaves Potato Chips .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Wymieszaj mieloną wołowinę i mieloną wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
3
Dodaj ryż, koperek, obie cebule, czosnek w proszku, sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Przygotuj puree, najpierw rozpuszczając trochę masła w rondlu na średnim ogniu. Następnie dodaj wystarczającą ilość oliwy z oliwek i przecieru pomidorowego, aż sos będzie miał pomarańczowo-czerwony kolor. Mieszaj na średnim ogniu, ale nie gotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodaj do mięsa tyle puree, aby było wilgotne, ale nie rozwodnione.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Pozostawić do ostygnięcia na około 20 minut.
7
Przykryj dno dużego rondla warstwą liści winogron. Usuń łodygi z pozostałych liści i połóż je na blacie kuchennym stroną z żyłkami do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Na każdy liść nałóż około 3 uncji nadzienia mięsnego i zwiń je. Gdy zwiniesz wszystkie liście winogron, ułóż je w okrągły wzór na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodaj odrobinę soku z cytryny, trochę oliwy z oliwek i tyle wody, aby przykryć wierzch ostatniego stosu. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia8
Magazyn